CHLEB BEZ POŚPIECHU

efekt wytrwałości, pasji i tradycyjnego procesu

CROMA POWSTAŁA, ŻEBY
DOMOWY CHLEB mógł
TRAFIĆ NA TWÓJ stÓŁ

Rodzina, w której się wszystko upiecze

Zaczęło się w rodzinie. 

Zaczęło się od Gosi. Potem dołączyły Paulina i Dominika. A kiedy w Cieszynie Croma stała się marką kultową do zespołu dołączyli Magda i Maciek, którzy rozwijają Cromę na Ślasku. 

W Cromie, jak w rodzinie – łączą się różne osobowości, różne temperamenty i różne pomysły rozwoju. Ale też jak w rodzinie – ogromna miłość do naturalnego, pysznego chleba. 

Małymi kroczkami

Croma to pasja. Wytrwałość. Praca od podstaw.

Zaczęło się w 2013 roku. Gosia piekła chleb w domu. Miał być pyszny i zdrowy - dla jej dzieci. Próbowała, eksperymentowała, uczyła się na błędach. Aż powstał pyszny, domowy chleb. Bez kompromisów.

Chleb, który pokochał Cieszyn. Chleb, który pokochał Śląsk.

Smak, który dojrzewa

Nasz sekretny składnik? CZAS!

Nie używamy żadnych sztucznych dodatków. Nie używamy przyspieszaczy.
Nie żałujemy naszym chlebom staranności i czasu.
Nie popędzamy wyrastającego ciasta. Nie zaklinamy pozostałych procesów.
Dajemy czas, by chleby dojarzały do wyjątkowego smaku i jakości.

Receptura

Do ostatecznej receptury dochodziłyśmy latami. Najpierw nasze chleby robiliśmy dla własnych rodzin. Później dla znajomych. A kiedy to grono znajomych zaczęło się tak rozrastać, że pojawili się w nim też nieznajomi to zdecydowałyśmy się założyć piekarnię.

Karmimy Was dokładnie takim samym chlebem, jaki wypracowałyśmy dla naszych dzieci. To chyba najwyższa rekomendacja. I nadal nic nie przyspieszamy. Mimo, że każdy bochenek wychodzący z naszej piekarni jest wizualnie inny, to nie odstępujemy od zasady, że każdy ma być pyszny. zdecydowałyśmy się założyć piekarnię.

Mistrzostwo to proces

Nie da się go przyspieszyć.
Dlatego dajemy chlebom, to co im potrzebne - czas.
Nigdy nie chcieliśmy piec masowo, dlatego nie stosujemy przyspieszaczy.
Pieczemy domowo. Zdrowo i bez chodzenia na skróty.

Scroll to Top