Postanowiłyśmy sprawić, aby nasz zdrowy, domowy chleb robiony wg autorskiej receptury mógł znaleźć się na Twoim stole. Dlatego stworzyłyśmy Cromę – domową piekarnię.

Małymi kroczkami

Croma to historia pasji, wytrwałości, prób, błędów i pragnienia, aby podzielić się z innymi zdrowym chlebem domowym. Nasza historia zaczyna się w 2013 roku, kiedy Gosia rozpoczyna eksperymenty w swojej kuchni. Stara się znaleźć idealny przepis na chleb dla swoich dzieci. W naszej historii jest też bardzo dużo dobrych ludzi. To oni pomogli nam pokonywać przeszkody.

Zaczynałyśmy od wypieku 10 bochenków dziennie, dzisiaj powstaje ich kilkaset każdego dnia. Krok po kroku trafiałyśmy do kolejnych punktów sprzedaży. Powoli, to chyba słowo klucz. Zarówno do sposobu w jaki powstaje nasz chleb, jak i do tego jak prowadzimy nasz biznes.

NASZ SEKRET

To nasza wielka tajemnica, jak to się dzieje, że chleby Croma są smaczne nawet po kilku dniach od zakupu.

I co najważniejsze, przez długi czas nie wysychają! Nie używamy żadnych sztucznych dodatków i nie popędzamy wyrastającego ciasta oraz pozostałych procesów, które decydują o finalnym smaku i jakości naszego chleba.

Receptura

Do ostatecznej receptury dochodziłyśmy latami. Najpierw nasze chleby robiliśmy dla własnych rodzin. Później dla znajomych. A kiedy to grono znajomych zaczęło się tak rozrastać, że pojawili się w nim też nieznajomi to
zdecydowałyśmy się założyć piekarnię.

Karmimy Was dokładnie takim samym chlebem, jaki wypracowałyśmy dla naszych dzieci. To chyba najwyższa rekomendacja. I nadal nic nie przyspieszamy. Mimo, że każdy bochenek wychodzący z naszej piekarni jest wizualnie inny, to nie odstępujemy od zasady, że każdy ma być pyszny.

Trenerzy wybitnych sportowców często powtarzają, że proces dochodzenia do mistrzostwa przypomina gotowanie posiłku.

Nie da się go przyspieszyć. Nawet jeżeli będziemy pokrzykiwali na kuchenkę, to ona nam szybciej dania nie ugotuje. Podobnie jest z procesem wypiekania chleba.

Stosowanie przyspieszaczy w przełożeniu na sport, to po prostu doping, czyli coś, co powoduje szybki wzrost, ale też dużo skutków ubocznych (a czasem nawet dyskwalifikację!!!). W Cromie ta zasada, aby nie przyspieszać jest święta.

Croma to nasza historia!

Croma to trzy kobiety i siedem…kromeczek :)!

Gosia – mama Antka, Franka i Poli. To dzięki jej próbom i błędom udaje nam się uzyskać domowy chleb w szerszej skali. To ona odkryła w czym tkwi sekret jego długiej wilgotności oraz pysznego smaku. Oprócz eksperymentowania z chlebem zajmuje się finansami i kadrami w firmie. Uwielbia taniec, sport i spotkania ze znajomymi.

Paulina – mama Zuzi i Klary. To ona odpowiada za to, że chleby Cromy wyszły z kuchni Gosi i trafiają do kolejnych sklepów, a następnie do Waszych domów. Uwielbia campingowe życie, rośliny, ogród i Włochy.

Dominika – mama Tosi i Jurka. W firmie zajmuje się księgowością oraz prowadzi profile w social mediach, czyli dba, o to żeby o Cromie wiedzieli wszyscy. Uwielbia gotować, przyjmować i karmić gości. 

A wszystkie trzy lubimy wspólnie spedzać czas, najchętniej aktwnie, w górach, na skiturach czy na rowerach.

Chcesz otworzyć Cromę w swoim mieście?
Sprawdź zasady współpracy!

Piekarnia Croma (zarząd i produkcja)
ul. Mostowa 4
43-400 Cieszyn 
NIP 5482677257
croma.cieszyn@gmail.com

Piekarnia Croma Mikołów
franczyza (produkcja)
ul. Rybnicka 20, 44-240 Mikołów
Tel. +48664828753
croma.slask@gmail.com
Kontakt w sprawie zamówień na terenie Aglomeracji Śląskiej

Kontakt z klientami na terenie Śląska Cieszyńskiego i Podbeskidzia, rozwój sieci franczyzowej – Paulina – +48 604568364 
Faktury i płatności – Dominika – +48 600343281