CHLEB BEZ POŚPIECHU

efekt wytrwałości, pasji i tradycyjnego procesu

Nasz chleb bierze się
z wytrwałości, miłości, pasji, prób, błędów
i z radości wypiekania.

Nasze chleby

Jakie chleby wypiekamy? Pyszne!
Naturalnie. Powoli. Na zakwasie.

Wszystkie równie naturalne. Choć z różnymi dodatkami.
Mamy chleby z dodatkami czarnuszki, pokrzywy, żurawiny, śliwki, dyni, czosnku niedźwiedziego, chia, pokrzywy, maku i kminku.

Nasze chleby nie są (i nigdy nie będą) wypiekane na masową skalę.
Zawsze będziemy woleli chleby domowe, niż masowe.

Jaki dodatek?

Czosnek niedźwiedzi
Chia
Żurawina
Śliwka
Kminek
Mak
Czarnuszka
Pokrzywa
Dynia
Sezam

Od zakwasu do bochenka

Zależało nam na jednym – żeby więcej nie znaczyło gorzej. Chcieliśmy robić chleb na dużą skalę, ale z domowym smakiem.

Zależało nam na jednym – żeby więcej nie znaczyło gorzej. Chcieliśmy robić chleb na dużą skalę, ale z domowym smakiem.

Dlatego każdy etap ma znaczenie.
Zakwas. Fermentacja. Wypiek.

Zero przypadków, zero skrótów.

OD ZAKWASU DO BOCHENKA

NIEDOSKONAŁOŚCI?

Zdarzają się.
Akceptujemy je, bo są częścią drogi.

Zakalec.
Podpieczony spód.

Mimo setek tysięcy wypieczonych bochenków — nadal czasem coś pójdzie nie tak.

Nie używamy spulchniaczy, ulepszaczy ani barwników.
Nie przyspieszamy procesu.
To, co robimy, to rzemiosło.
A w rzemiośle błędy się zdarzają.

Każdy bochenek to efekt pracy naszych rąk, nie taśmy produkcyjnej. To szczery, domowy chleb — naturalny w smaku i charakterze.

Scroll to Top